Over ons

Woodpecker & Het Nest

Wat leuk dat je onze website gevonden hebt! Op 1 kilometer vanaf het oude stadscentrum, middenin een levendige jaren ’30- wijk, vind je “Woodpecker” en “Het Nest”. Het gebouw zelf is in de jaren 30 van de vorige eeuw gebouwd en gebruikt als autogarage met rijschool en van horen zeggen stond er toen ook een Texas pomp in de straat. Er is ook daarna altijd veel bedrijvigheid geweest, van het opknappen van oldtimers tot het verkopen van keukens. Toen wij in 2010 het huis met de bijgebouwen kochten, hebben we er eerst een timmerwerkplaats van gemaakt.

Vanaf 2014 werd er niet meer getimmerd en was de boel aan het verstoffen. In 2017 gingen we het dak vervangen waar eens de brug onder zat. Deze was zo lek als een mandje en echt aan een opknapbeurt toe.

Dit was voor Jaap het begin van de grote verbouwing die uiteindelijk geresulteerd heeft in de Woodpecker. Een prachtig lichte 4 persoons accommodatie. In 2018 ontvingen we onze eerste gasten en in 2019 opende ook de 2 persoonskamer het Nest in een van de nu geïsoleerde garageboxen in de tuin.

Als je logeert in de Woodpecker of in het Nest, is de kans groot dat je ons treft bij ontvangst of op een zomerdag in de tuin. De tuin delen we met elkaar.

Wij zijn Jaap en Ellen en zijn al vanaf onze jeugd samen. We hebben 2 Maine Coon katten (Floki en Baldr) en hond Rover. Verder hebben we een vijver met koikarpers. Jaap is van beroep arkenbouwer, Ellen is naast gastvrouw ook illustrator en verwerkt dit onder andere in kaarten en sieraden.

Annuleren en betalen

De betaling dient voor het verblijf te geschieden. Je reservering is definitief bij een aanbetaling van 50 % van het bedrag. Het restant dient 21 dagen voor het verblijf op de rekening te staan. Is jouw reservering korter dan 21 dagen vooraf gedaan? Dan kunnen we de volledige betaling ook met een betaalverzoek in orde maken. Bij het maken van de reservering, ga je akkoord met de annuleringsvoorwaarden.

Annuleren en no show (niet komen zonder annulering)

Na ontvangst van de aanbetaling heb je nog 24 uur om kosteloos te annuleren. Daarna gaan de volgende regels in.

-Bij annulering tot 22 dagen voor de dag van aankomst: 20% van de huursom.

-Bij annulering vanaf de 21e dag (incl) tot 11 dagen voor de dag van aankomst: 40% van de huursom.

-Bij annulering vanaf de 10e dag (incl)tot 1 dag voor de dag van aankomst: 60% van de huursom

-Bij annulering op de dag van aankomst of later: de volle huursom.

 

Huisdieren

Vanwege onze eigen huisdieren, 2 katten en een hond, kunnen wij geen huisdieren toelaten. Hulphonden zijn daarop een uitzondering. Onze dieren vinden het vaak heel gezellig bij de gasten en de kans dat ze een keer naar binnen lopen is groot.

Roken

Het is niet toegestaan om binnen te roken.

Muziek, geluid en beter een goede buur…

In de Woodpecker en in het Nest kun je gewoon leefgeluiden hebben. Goede gesprekken, een slappe lach, de televisie aan of een muziekje draaien kan gewoon. Dat kun je soms ook horen van ons en van onze buren. Met kouder weer zullen we elkaar weinig merken. Met mooi weer en lange avonden vragen wij het volgende van onze gasten. Zit je na 22 uur nog buiten, wees dan fluisterstil. Is dit lastig, ga dan naar binnen en sluit de deuren. De Woodpecker en het Nest zijn namelijk gesitueerd in een soort hofje met echo. Hierdoor klinkt het voor meerdere buren alsof u onder hun slaapkamerraam staat te praten. Dat is ook zo met muziek. Daarom hebben we liever geen muziekbox in de tuin, ook overdag niet.

De Haard

De haard kan van oktober t/m maart april gebruikt worden. Het is wat afhankelijk van hoe het voorjaar en najaar is qua weer.

De tuin
 
Van oorsprong was de tuin een pleintje waar de auto’s konden keren en ook opgeslagen werden in 1 van de 5 garageboxen. Hierdoor hebben een aantal buren recht van overpad en maken hier ook gebruik van. De tuin deel je met eventuele huurders van het Nest en met ons.
 
Wij hebben een vijver gegraven en er een echte tuin van gemaakt. Hier kun je lekker ontspannen met mooi weer. 
 
Twee boxen zijn nog een stalling voor motoren dus het kan wel eens voorkomen dat een van de buren de motor komt halen voor een zomers ritje of een andere buurman iets in een box plaatst. 
 
Goed om te weten
Beide accommodaties staan in onze achtertuin. Daardoor zullen we elkaar hoe dan ook tegenkomen. Je deelt de tuin met ons en met eventuele gasten van de andere accommodatie.
 
We verwelkomen ook graag gezinnen maar er zijn een paar aandachtspunten voor ouders die met kinderen komen. Eén aandachtspunt is dat er unieke en duurdere meubels in het huis staan. Wij vinden het belangrijk dat je hier afspraken met je kind over kunt maken over hoe om te gaan met de spullen. Daar gaan we geen leeftijd aan verbinden want geen kind is gelijk en je kent je kind(eren) zelf het allerbeste. Daarnaast is de vijver in de tuin heel diep en zijn de vissen die er zwemmen heel gevoelig voor bacteriën. 

De accommodaties

Woodpecker

De Woodpecker is een royale bungalow van 110 m2 in onze achtertuin, gesitueerd in een oude autowerkplaats, geschikt voor 4 personen en beschikt over een eigen entree. De woonkamer is ingericht met een eetbar (tevens werkplek), een zithoek met televisie en een zithoek bij de haard. 

€ 150 - € 190/nacht

Het Nest

Het Nest is een knusse tuinkamer gesitueerd in een garagebox, geschikt voor 2 personen en beschikt over een eigen entree.  De kamer is ingericht met twee bedden van 90 cm breed die zowel los als twee persoons kunnen worden opgemaakt. De kamer heeft een douche, toilet en badmeubel.

€ 70 - € 90 nacht

Phone

06 57943003

Email

info@woodpecker.nl